image

تاریخچه پیلاتس

پیلاتس توسط ژوزف پیلاتس ابداع شد که معتقد بود سلامت جسمی و ذهنی با هم ارتباط دارند . روش او تحت تاثیر شکل های غربی ورزش، از جمله بوکس، ژیمناستیک و کشتی فرنگی بود. ورزش پیلاتس بدن را با تاکید خاص بر قدرت مرکزی برای بهبود سلامت عمومی و تندرستی ، تقویت می کند. تمرینات پیلاتس روی یک تشک و یا با استفاده از تجهیزات ویژه انجام می شود. ژوزف پیلاتس در ابتدا بیش از 500 تمرین ابداع کرد که در آن 34 ورزش مورد استفاده قرار گرفتند. او با توجه به ناهنجاری های قامتی و اسکلتی که داشت به طور جدی به بازیابی و سلامت ساختار بدنی خود پرداخت و بر ضعف های چیره گشت و در این راه با آموزش و کسب تجربه در رشته های ورزشی چون یوگا، ژیمناستیک، دفاع شخصی، هنر های رزمی، رقص باله، وزنه برداری، اسکی و حرکات آکروباتیک در سیرک به خوبی درخشید. همچنین با بدست آوردن فیزیولوژی و تناسب اندام، موفق به ایجاد سیستم و رویکردی موثر به نام علم کنترولوژی شد. جوزف دو کتاب را برای تشریح فلسفه هایش نوشت که اسامی آن بازگشت به زندگی از طریق کنترولوژی و سلامتی شما است.  

پیلاتس چیست

ورزش پیلاتس مجموعه ای از حرکاتی است که با تمرکز برای استفاده ی همزمان از ذهن و جسم از جاذبه، وزن بدن و دستگاه های مخصوص برای افزایش مقاومت شما کمک میگیرد تا ماهیچه های تثبیت کننده ی بدن تقویت شوند. پیلاتس شامل سه فاکتور میباشد: قدرت، انعطاف و تعادل تمرینات ورزش پیلاتس با ایجاد هماهنگی در بین اندام ها، حرکات غیر اصولی بدن را اصلاح و تمرکز ذهن را افزایش میدهد. پیلاتس با ایجاد هماهنگی میان مغز و اندام ها، قدرت و توانایی عضلات را به طور چشمگیری افزایش میدهد. تمرینات پیلاتس بر روی تمرکز، انعطاف پذیری و تنفس صحیح پایه ریزی شده و دلالت بر کیفیت تمرینات دارد و همانند بسیاری از ورزش ها دارای حرکات تمرینی تکراری و یکنواخت نمی باشد. پیلاتس ورزشی است که اگر اصول اولیه آن به درستی رعایت شود در مدت زمان کوتاهی شاهد نتایج شگفت انگیز آن بر روی بدن خواهید بود. بیشتر بانوان تمرینات پیلاتس را با هدف دستیابی به تناسب اندام مناسب انجام میدهند زیرا تمرینات این ورزش علیرغم اینکه باعث تقویت عضلات و فرم گیری اندام ها شده، سبب حجیم شدن آنها نخواهد شد. انجام تمرینات پیلاتس و رعايت دستورالعمل‌های آن، پرورش اندام ها را به سطح دلخواه نزديك می‌كند. به کمک پیلاتس، مغز اختيار كامل جسم را در دست می‌گيرد. کسانی که پیلاتس را برای اولین مرتبه تجربه می‌کنند، احساس سرخوشی و شادی به آن‌ها دست می‌دهد و گویی ذهن و جسم آنان پس از سال‌ها از خواب بیدار شده است. و اگر به برنامه ورزشی خود متعهد باشند با انجام هفته‌ای دو جلسه تمرین ، تغییرات محسوس و شگفت انگیزی در ساختار بدن و عضلات خود احساس خواهند کرد.

مزایا و فواید پیلاتس

متخصصان می گویند که تمرین منظم پیلاتس به بهبود وضعیت بدنی، تعادل ، عضلات و تحرک مفاصل و نیز کاهش استرس و تنش کمک می کند. مهم ترین مزایای تمرین های پیلاتس را میتوان به شرح ذیل بیان کرد:
  1.  به کشش عضلات کمک می کند: انجام حرکات پیلاتس باعث کشش و تحرک بدن می شود. در حین انجام این تمرینات، تمام عضلات بدن درگیر می شوند و کشش آنها به خوبی صورت می گیرد.
  2.  وضعیت بدنی و جسمانی را بهبود می بخشد: این ورزش برای بسیاری از افراد بخصوص کسانی که بیشتر وقت خود را پشت میز و کامپیوتر می نشینند بسیار مهم است. پیلاتس باعث بهبود وضعیت و حالت بدن می شود و از بروز مشکلات آتی جلوگیری می نماید.
  3. توان عضلانی بدن را افزایش میدهد: منظور از افزایش توان عضلانی میزان سفتی و قوام ماهیچه در زمان استراحت است. برای رسیدن به این هدف توصیه می شود هفته ای چند مرتبه تمرین کنید. برخی مربیان توصیه می کنند که برای تقویت عضلات، حداقل هفته ای 3 بار این ورزش را انجام دهید.
  4. بر روی عضلات خاص تمرکز می کند: بعد از انجام ورزش پیلاتس ممکن است مقداری درد در عضلات داشته باشید اما نشان می دهد که تمرینات خود را به درستی انجام داده اید. این ورزش تمام عضلات بدن را هدف قرار می دهد. چیزی که پیلاتس را منحصر به فرد میکند، تمرکز آن بر روی عضلات عمیق مرکزی از جمله عضلات عمقی کمر و تمرکز بر روی عضلات کوچک حمایت کننده مفاصل است.  مورد هدف قرار دادن عضلات مرکزی بدن به این معنی است که عضلات شکم، کمر، باسن و پشت خود را هدف قرار خواهید داد.
  5. استرس و اضطراب را برطرف می کند: برای بسیاری از افراد، ورزش نوعی تسکین دهنده ی استرس است. جای تعجب نیست که ورزش پیلاتس می تواند به ذهن شما نیز کمک کند. تمرکز عمیق بر احساس و حرکت بدن، نوعی ارتباط ذهنی و بدنی ایجاد می کند که واقعاً برای کنترل استرس و اضطراب موثر است.
  6. تمرکز ذهنی را بالا می برد: ممکن است میلیون ها فکر در یک زمان ذهن شما را به خود درگیر کند و موجب آشفتگی ذهنی و روانی شوند. در این زمان کشف روش های جدید برای آرام کردن و آرامش مغز بسیار ضروری است. پیلاتس یک تمرین ذهنی و جسمی است و در طول هر جلسه، ذهن شما مشغول فکر کردن به حرکات و نفس کشیدن است، که باعث می شود تنها روی تمرین خود تمرکز کنید. بنابراین جایی برای فکر کردن در مورد چیز دیگر وجود ندارد. همچنین به دلیل اندورفینی که در حین تمرین ترشح می شود، احساس خوشبختی و خوشحالی می کنید.
  7. جریان خون را افزایش می دهد: افزایش خونرسانی به اندام های مختلف بدن، موجب بهبود خلق و خو می شود. گردش خون بهتر، برای سلامت کلی شما مفید است. مطالعات نشان داده است که افزایش جریان خون و الگوی تنفس باعث تقویت هورمون دوپامین می شود.
  8. به تنفس عمیق کمک می کند: نفس عمیق کشیدن می تواند انسان را بسیار شاداب و آرام کند. ورزش پیلاتس تمرکز زیادی بر روی این موضوع دارد. این تمرین به شما کمک می کند الگوهای تنفسی را احیا کنید که می تواند باعث ایجاد آرامش و کاهش استرس شود و حتی ممکن است باعث بهبود هضم و بطور کلی ارتقاء سلامتی گردد. نفس کشیدن در پیلاتس یک روش عالی برای کاهش اثرات استرس نیز هست. تنفس عمیق دیافراگم و کشیدن نفس عمیق می تواند فرد را از حالت اضطراب خارج کند و راه های ماندگاری را برای کاهش استرس و تاثیرات آن بر بدن آموزش دهد.
  9. تعادل را بهبود می بخشد: هسته ی اصلی بدن نقش مهمی در تعادل آن دارد و از آنجا که ورزش پیلاتس روی این قسمت از بدن تمرکز دارد، به بهبود تعادل فرد کمک می کند. ورزش پیلاتس بر روی ثبات و تحرک پا و مچ پا کار می کند، که کلید تعادل و جلوگیری از سقوط است. این تمرینات بر روی آگاهی ذهن و تقویت قدرت در مفاصل، به ویژه مفصل ران، که کلید ایستادن روی یک پا است، تمرکز می کند. با پیلاتس، به راحتی تعادل و هماهنگی بدن را پیدا خواهید کرد.
  10. انعطاف پذیری را افزایش می دهد: اگر بیشتر اوقات روز را پشت میز بنشینید، احساس سفتی و درد عضلات می کنید. پیلاتس می تواند به تسکین مفاصل کمک کند. پیلاتس بر دامنه کامل حرکت عضلات کار می کند. این مزیت، هم انعطاف پذیری و هم قدرت عضلات را بهبود می بخشد. پیلاتس همچنین تعادل را در سیستم فاشیال ارتقاء می دهد و الگوی عصبی عضلانی را بهبود می بخشد بطوری که شما در تمرین یا در حین حرکات روزمره، احساس ضعف و گرفتگی عضلات نخواهید کرد.
  11. قابل دسترسی است: اکثر افراد بدون محدودیت سن و سطح تناسب اندام، می توانند پیلاتس انجام دهند، بنابراین می توانید این ورزش را تقریباً در تمام طول زندگی ادامه دهید.
 

پیلاتس برای چه افرادی مفید است:

پیلاتس برای افراد زیر بسیار مفید است:
  • افرادی که از بیماری‌های مختلف عضلانی رنج می‌برند.
  • ورزشکاران حرفه‌ای که مایل به بهبود عملکرد ورزشی خود هستند.
  • بازنشستگان که مایل به بهبود سلامت عمومی خود هستند.
  • خانم‌های باردار یا خانه دار.
  • کارمندانی که بسیار پشت میز مینشینند.
 

پیلاتس به چه افرادی توصیه نمیشود:

پیلاتس به افرادی که دچار بیماری های قلبی ، تنگی نفس ، انسداد دریچه آئورت و یا عمل جراحی در این ناحیه قلب را باشند ، توصیه نمیشود.  

نحوه اجرای پیلاتس

برای اجرای این ورزش به ابزار های زیر نیاز است
  1. توپ پیلاتس کوچک  تمرین با توپ کوچک پیلاتس با ایجاد مقاومت به شما کمک می کند استقامت عضلات خود را افزایش دهید و از این رو ابزار تمرینی بسیار موثری است.
  2. توپ بزرگ پیلاتس توپ بزرگ پیلاتس به عنوان یک سطح ناپایدار عمل می کند. حرکات ورزشی با توپ پیلاتس قابلیت حفظ تعادل شما را افزایش میدهد.
  3. چوب تمرین با چوب برای لاغری بالاتنه کمک به چربی سوزی شکم و پهلو کرانچ حرکات سرشانه و … موثر است.
  4. حلقه پیلاتس حلقه پیلاتس به عنوان یک ابزار کمکی در نظر گرفته می شود و هر یک از تمرینات پیلاتس را میتوان بدون استفاده از این حلقه انجام داد.
  5. کش پیلاتس این کش ها ابتدا به عنوان ابزار توانبخشی کار خود را شروع کردند. بند های پیلاتس همه کاره هستند و برای تقویت همه عضلات به خصوص از عضلات پایین تنه کمک زیادی میکند.
  6. فوم رولر فوم رولر ها نیز ابزاری هستند که برای ماساژ دادن و گرم کردن بدن بسیار مناسب می باشند و همچنین برای تمرینات تعادلی و قدرتی پیلاتس نیز می توان از فوم رولر استفاده کرد.
 

نحوه برگزاری ورزش پیلاتس در باشگاه اسپیدار

این ورزش به صورت خصوصی و گروهی در باشگاه اسپیدار برگزار میشود.