image

تاریخچه بوکس

ورزش مشت ‌زنی در المپیک باستان مانند ورزش بوکس امروزی بوده است و تقاوت زیادی بین این دو نبوده است. در آن زمان مسابقات مشت ‌زنی بدون رعایت وزن ورزشکاران انجام می‌گرفت و مقرراتی برای مسابقه وجود نداشت و مسابقه تا زمانی که یکی از ورزشکاران ناک ‌اوت شود یا تسلیم شود ادامه داشت.
یونانی ها مقررات خشنی مربوط به این مسابقات داشتند، به عنوان مثال، اگر هر دو بوکسور قادر به ادامه مسابقه نبودند به هر یک از آن دو یک فرصت داده می‌شد تا با یک ضربه بدون دفاع به حریف، برنده نهایی را مشخص کنند و برای اینکار قرعه می‌کشیدند و هرکس در این قرعه نامش انتخاب میشد شانس بیشتری برای برد داشت.
ورزش بوکس با گذر زمان به نسخه بهتری تبدیل شد و قوانین حاکم بر آن حرفه ای تر شدند تا به شکل امروزی که ما آنرا میشناسیم تبدیل شود.

بوکس چیست

ورزش بوکس یکی از ورزش های رزمی انفرادیست و به شدت به توانایی بدنی ورزشکار وابسته است و در آن دو ورزشکار با ضربات مشت با یکدیگر مبارزه می کنند. این ورزش برای افزایش مهارت دفاع شخصی بسیار مناسب است.
بوکس در بین جوان ها بسیار محبوب می باشد. در این ورزش استفاده از تکنیک، شهامت و قدرت دارای اهمیت بسیاری است.
کمتر ورزشی را پیدا میکنید که مانند بوکس تمامی عضلات و اندام‌ ها را درگیر کند. عضلات پاها باید برای انجام حرکت رقص پا تقویت شوند. دست ها نیز مانند کمر، گردن در این ورزش درگیر هستند.
حرکات ورزش بوکس شبیه به رقص همراه با چاشنی رزمی طراحی شده است. بسیاری از این حرکات باعث درگیر شدن عضلات میان‌ تنه می‌شوند. چه در حال زدن مشت زدن باشید و چه برای جلوگیری از اصابت ضربه حریف باشید در هر حال تمامی عضلات میان‌ تنه شما همواره در حال فعالیت هستند.
مسابقات بوکس در راند های سه دقیقه ای و با کنترل داور در داخل رینگ انجام می شود . هدف طرفین مبارزه گرفتن امتیاز بوسیله وارد کردن ضربات و به زانو درآوردن حریف می باشد . امتیاز به ضربات کوبنده ای تعلق می گیرد که با مشت بسته بوسیله هر کدام از دستها به طرفین سر ، صورت و یا تنه در بالای کمر اصابت نماید.
اگر هر یک از بوکسورهایی که کف رینگ را لمس می کردند باید ظرف 10 ثانیه بایستند، در غیر این صورت باخت وی اعلام میشود.
لازم به ذکر است که از زیرشاخه های این رشته ورزشی، کیک بوکسینگ است که ترکیبی از ورزش های بوکس و تکواندو می باشد.

مزایا و فواید بوکس

  • مهارت های دفاع شخصی را افزایش میدهد.
  • عضلات بالا تنه را تقویت میکند.
  • وضعیت بدن بهبود پیدا می ‌کند.
  • استقامت بدن را افزایش می ‌یابد.
  • سطح هوشیاری ورزشکار را افزایش می دهد.
  • باعث افزایش سلامتی قلبی و عروقی می‌شود.
  • اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد.

بوکس برای چه افرادی مفید است:

ورزش بوکس برای تمامی افراد از سن 10 تا 60 سالگی مفید است. این ورزش به افرادی که به دنبال افزایش سطح آمادگی جسمانی و همچنین افزایش مهارت دفاع شخصی هستند، توصیه میشود.

بوکس به چه افرادی توصیه نمیشود:

ورزش بوکس به افرادی که دچار بیماری سرع و همچنین بیماری های عصبی هستند، توصیه نمیشود.

نحوه اجرای بوکس

در ورزش بوکس از باند دست استفاده می شود. این باند از جنس نوارهای پارچه‌ای هستند که از بند انگشتان و مچ دست محافظت می‌کند. با اینکه جنس این باند بسیار سبک است اما محافظت خوبی دارند. بعضی از این نوارها یکبار مصرف و برخی قابل استفاده مجدد هستند. پیش از تمرینات استفاده از این باندها توصیه میشود.
از انواع تمرینات بوکس زدن مشت به کیسه ی مخصوص است. این تمرین سبب قوی و سریع تر شدن ضربات شما می شود و همچنین دیگر عضلات بدن شما مانند شانه ها را تقویت میکند. این تمرین در عین سادگی از حرفه ای ترین تمرینات بوکس است و به سادگی از کنار آن نگذرید.
یکی دیگر از تمرینات بوکس، شادو زدن می‌باشد. در این تمرین شما باید فرض کنید یک حریف واقعی جلوی شما ایستاده و پس از تصویرسازی ضربات احتمالی آن، باید شروع به تمرین با آن حریف بکنید. به عبارتی دیگر مبارزه ای واقعی با حریفی خیالی است. این تمرینات باعث افزایش آمادگی ذهنی، تمرکز به تکنیک های ناخودآگاه و بالا بردن دقت ضربات میگردد.
از دیگر تمرینات بسیار مهم در بوکس طناب زدن است. این تمرین عامل مهمی در گرم شدن بدن و افزایش سطح آمادگی ورزشکار برای شروع دیگر تمرینات بوکس است . این تمرین همچنین بهترین روش برای هماهنگی دست و پا است. اصول ورزش بوکس هم به همین شکل است. دست‌ها و پاهای شما باید هماهنگ باشند و بتوانند با هم عکس العمل نشان دهند. طناب زنی همچنین یک راه عالی برای بالا بردن سریع ضربان قلب است به همین دلیل است که بیشتر کلاس‌های بوکس با طناب زنی آغاز می‌شود.

نحوه برگزاری ورزش بوکس در باشگاه اسپیدار

این ورزش بصورت خصوصی و گروهی در باشگاه اسپیدار برگزار میشود.